Sign In

Подршка цивилној заштити

Објављено:

У оквиру Програма ЕУ Механизам цивилне заштите Европске уније (UCPM) објављен је Позив за достављање приједлога пројеката „Вјежба Механизма цивилне заштите Уније". Рок за достављање приједлога пројеката је 08. јун 2021. године до 17:00 часова.

Општи циљ Позива је побољшати спремност цивилне заштите и одговор на све врсте катастрофа унутар или изван држава чланица UCPM-а пружањем тестног окружења и могућности учења за све актере који су укључени у интервенције цивилне заштите.

Вјежба треба да се заснива на процјени ризика за екстремне временске услове, шумске пожаре, поплаве, земљотрес, индустријски ризик, епидемије/здравствени ризик итд.

Приједлог пројекта мора да поднесе конзорцијум који чине:

  • Три апликанта из најмање три државе чланице ЕУ или земље које нису чланице ЕУ али могу учествовати у UCPM;
  • Најмање један апликант мора бити правни субјект из области цивилне заштите основан у некој држави која није чланица ЕУ;
  • Међународне организације могу учествовати у конзорцијуму поред најмање три подобна кандидата и не могу да дјелују као координатор.

Буџет Позива износи 2,5 милиона евра.

Детаљне информације доступне су ОВДЈЕ.

Циљ Програма ЕУ Механизам цивилне заштите Европске уније (UCPM) је јачање сарадње између држава учесница у UCPM у области цивилне заштите како би се олакшала координација ради побољшања ефикасности система за спречавање, припрему и одговор на природне катастрофе и катастрофе изазване људским дјеловањем.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.