Sign In

Подршка за братимљење и мреже градова

Објављено:

У оквиру Програма ЕУ Европа за грађане 2014 – 2020 отворен је позив за достављање пројектних приједлога. Рок за достављање пријава је 01. септембра 2020. године до 17:00 часова.

Циљ предметног позива је подршка демократском и грађанском учешћу на нивоу Европске уније, развијајући разумијевања грађана за процесе креирања политике Европске уније и промовисања могућности за друштвено и међукултурно ангажовање и волонтирање на нивоу Европске уније. 

Предметни позив финансира Тематски приоритет 2 - Демократски ангажман и грађанско учешће и то:

  • братимљење градова, (максималан износ буџета пројекта је 25 000 евра);
  • мреже градова, (максималан износ буџета пројекта је 150 000 евра);
  • пројекти цивилног друштва, (максималан износ буџета пројекта је 150 000 евра).

На предметни прозив могу се пријавити јавне институције и непрофитне организације.

Детаљне информације о позиву доступне су ОВДЈЕ.

Програм Европа за грађане један је од програма Европске Уније који има за циљ промовисање европског идентитета и европског грађанства, као и сарадње између земаља учесница Програма у различитим областима које су везане заједничким политикама. Промовишући заједничку европску историју и подстичући одговорност Европе за њене грађане, али и њихову одговорност за правац у којем ће се Европа даље развијати  Програм Европа за грађане тежи бољем разумијевању Европске уније, њене историје и различитости, као и јачању идеје европског грађанства и његовог учешћа у одлучивању о будућности континента.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.