Sign In

Помоћник министра за сарадњу са дијаспором учествовала у хуманитарној емисији посвећеној Турској и Сирији

Објављено:

Помоћник министра за сарадњу са дијаспором Хелена Крнетић је синоћ учествовала у емисији „Телетон", у организацији БХРТ и Помози.ба, а која је била посвећена прикупљању новчаних средстава позивом на телефон за жртве земљотреса у Турској и Сирији почетком фебруара.  

Емисија је настала на основу споразума о заједничкој промоцији пројекта „Телефон за настрадале у земљотресима у Турској и Сирији", а у оквиру кампање која је трајала од 01. марта до 16. марта 2023. године.

У емисији је учествовало око 150 особа из јавне и културне области у Босни и Херцеговини, а упућено је оквирно 80 000 позива и прикупљено око 300.000 КМ. У пружању подршке значајну улогу су имале и фирме са новчаним средствима.

Генерални директор БХРТ-а је навео да је циљ био да се прикупи конкретна помоћ, те да се настави и у будућности пружати подршка. Представница Помози.ба је навела да је ово најуспјешнији догађај у којем је учествовала њихова организација.

За гледаоце изван Босне и Херцеговине пренос емисије је био обезбијеђен посредством YouTube канала.  Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.