Sign In

Пројекат за умрежавање градова

Објављено:

​У оквиру Програма ЕУ Европа за грађане (2014-2020) отворен је Позив за достављање пројектних приједлога „Мреже градова 2020". Рок за достављање пријава је 3. март 2020. године до 17:00 часова.

Циљ предметног позива је да градови, општине и удружења који дугорочно сарађују развију мрежу градова који ће њихову сарадњу учинити трајнијом.

Мрежа градова треба да:

  • обједини низ активности од најмање 4 догађаја;
  • утврди циљне групе за које су одабране теме посебно важне;
  • ангажовање грађана широм Европе;
  • створи темељ за будућу сарадњу .

Право учешћа имају јавне установе и непрофитне организације које имају статус правног субјекта.

Максималан износ гранта за пројекат Мрежа градова је 150 000 евра.

Детаљне информације о Позиву доступне су на сљедећој интернет страници: https://eacea.ec.europa.eu/europe-for-citizens/funding/networks-towns-2020-round-1_en

Програм Европа за грађане један је од програма Европске Уније који има за циљ промовисање европског идентитета и европског грађанства, као и сарадње између земаља учесница Програма у различитим областима које су везане заједничким политикама. Промовишући заједничку европску историју и подстичући одговорност Европе за њене грађане, али и њихову одговорност за правац у којем ће се Европа даље развијати  Програм Европа за грађане тежи бољем разумијевању Европске уније, њене историје и различитости, као и јачању идеје европског грађанства и његовог учешћа у одлучивању о будућности континента.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.