Sign In

Три милиона км за пољопривреду

Објављено:

​У оквиру пројекта EU4Agri објављен Јавни позив за додјелу бесповратних средстава инвестицијама у прерађивачке капацитете и маркетинг пољопривредно-прехрамбених производа у Републици Српској/БиХ. Рок за пријаву је 03. децембар 2021. године до 17.00 часова.

У циљу постизања одрживе пољопривреде, контролисане употребе природних ресурса и увођења добрих пракси, кроз спровођење мјере подршке инвестицијама у прерађивачке капацитете, маркетинг пољопривредно-прехрамбених производа и осигурање континуитета пословања и сигурног и здравог радног окружења, очекује се остваривање сљедећих циљева:
Допринос стабилизацији/јачању производне конкурентности и повећању/задржавању нивоа продуктивности прехрамбене индустрије кроз модернизацију и увођење нових технологија, иновације, и промовисање додатне вриједности пољопривредних и прехрамбених производа; 
Унапређење квалитета производа, хигијене и сигурности хране кроз увођење основних и виших стандарда квалитета; 
Промоцијa добрих пракси и одрживог развоја путем побољшања управљања природним ресурсима, заштите животне средине, заштите радника и сигурности хране; 
Заштита пословања од посљедица пандемије COVID-19 и коришћење нових пословних прилика за јачање пословања и приступ новим тржиштима.
На позив се могу пријавити: пословни субјекти, предузетници, задруге и предузећа која се активно баве винарством, прерадом маслина, воћа, поврћа, млијека, меса, прерадом јаја, прерадом и конзервисањем рибе, прерадом житарица, гљива, зачинског биља, љековитог биља и меда.
Укупан буџет Позива износи 3 милиона КМ, док се износ бесповратних средстава по пројекту креће од 30 000 до 300 000 КМ.
Детаљне информације доступне су ОВДЈЕ.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.