Sign In

Службена посјета министра финансија Требињу и Гацку

Објављено:

Министар финансија Републике Српске, Зора Видовић, је боравила у службеној посјети  граду Требињу и општини Гацко. Током посјета, са руководством поменутих локалних заједница је разговарала о актуелним питањима, пројектима, и будућим заједничким активностима.. 

Подржавајући различите квалитетне инвестиционе пројекте, Влада Републике Српске је у град Требиње у протекле четири године  уложила 5,3 милиона КМ, а за пројекат из области водоснабдијевања и канализације, који је у реализацији, до сада је плаћено 7,9 милиона КМ.

У пројекат из области водоснабдијевања општине Гацко до сада је уложено 2,3 милиона КМ.

Анализирајући улагања и пројекте од значаја за грађане Требиња и Гацка, министарка Видовић је са руководиоцима тих локалних заједница разматрала унапређење заједничке сарадње у области финансија и активности на стварању услова за снажнији привредни раст.

Министарка Видовић је навела да је Влада Републике Српске у оквиру својих могућности увијек пружала подршку развоју јединица локалне самоуправе, те да ће се та подршка наставити и убудуће. У вези са тим министарка Видовић је истакла да ће Влада Републике Српске финансирати и суфинансирати пројекте у свим локалним заједницама у износу од 20 милиона КМ и позвала све градове/општине да се, до 31.08.2021.,  пријаве Министарству финансија Републике Српске и кандидују потенцијалне пројекте из области инфраструктуре (путеви, водоводи, канализације, школе, итд.) и унапређења пословног окружења (индустријске зоне и сл.).Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.