Sign In

Министарка финансија и Мисија ММФ-а разговарали о реформским мјерама

Објављено:

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић разговарала је данас у Бањалуци са шефом Мисије Међународног монетарног фонда у БиХ Мартином Петријем и резидентним шефом ММФ-а Ендрју Џуелом о реформским процесима које Република Српска успјешно реализује у складу са мјерама дефинисаним Програмом економских реформи.

Министарка финансија Зора Видовић је изјавила да су мјере и активности дефинисане Програмом економских реформи свеобухватне, те изразила задовољство чињеницом да на њиховој реализацији интензивно раде и Влада Републике Српске и све релевантне институције Републике Српске, које имају техничку подршку међународних финансијских институција", изјавила је министарка Видовић.

Највише пажње током разговора је посвећено стању у јавном сектору, реформи сектора здравства, реформи управљања јавним предузећима, те плановима у погледу система расподјеле прихода од индиректних прихода. Очекивања мисије ММФ-а су да ће у што скорије вријеме доћи до рјешења проблема око поравнања између Републике Српске и Федерације БиХ, те да ће будућа расподјела бити аутоматизована и заснована на крајњој потрошњи.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.