Sign In

Министарка финансија изјавила да је у фокусу рада Владе раст бруто домаћег производа

Објављено:

Министарка финансија Републике Српске, Зора Видовић, изјавила је данас, приликом посјете Специјалној болници за физикалну медицину и рехабилитацију „Мљечаница", гдје је боравила са делегацијом Владе Републике Српске, да је Влада Републике Српске опредијељена да подржи квалитетне инвестиционе пројекте, те да је у фокусу њеног рада да подстакне раст бруто домаћег производа (БДП).

Говорећи о мјерама фискалне консолидације и економским посљедицама пандемије, министарка Видовић је истакла да Република Српска, поред Србије, има најмањи пад БДП-а у Југоисточној Европи. Такође је навела да Република Српска није презадужена, упркос пандемији која је уздрмала економије широм свијета. Она је прецизирала да је јавни дуг Републике Српске испод 46 процената БДП-а, док је законом дефинисана горња граница 55% БДП-а, што значи да Република Српска није презадужена.

Министарка Видовић је истакла да се до половине године очекује да Народна скупштина Републике Српске размотри нови закон који би регулисао систем фискализације који ће у великој мјери елиминисати сиву економију.

„Радимо на најмодернијем систему фискализације и све оно што је најбоља пракса земаља региона уградићемо у наш закон", изјавила је овом приликом министарка финансија.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.