Sign In

Министарка финансија на Симпозијуму о корпоративном управљању

Објављено:

Министарка финансија Републике Српске, Зора Видовић изјавила је данас у Теслићу, на 15. Симпозијуму о корпоративном управљању, да су здравствени разлози били главни окидач за највећи и најбржи економски пад у историји човјечанства, те да је Влада Републике Српске интервенисала адекватним, правовременим  и циљаним мјерама, чиме су ублажене посљедице по економију која је тренутно у фази опоравка.

У уводном обраћању на Симпозијуму у оквиру теме „Промјене малих економија у развоју и условима пандемије", министарка је навела да је пандемија показала да државе морају имати активну улогу у регулисању привредних токова, те да није добро препустити све невидљивој руци тржишта.

„Поново су потврђени значај и ефекти које има јавна потрошња и јавни радови, посебно у условима када долази до стагнације или стагфлације приватне потрошње и генерално рецесије привреде", изјавила је министарка Видовић и навела да се преисптиују и мијењају теорије јавног зајма и оправданости задуживања с циљем подстицања потрошње и одржавања привредне активности.

Она је додала да је пандемија указала на слабости, али и на шансе, које Република Српска може искористити, наводећи да је предност Републике Српске у повољној географској локацији.

Министарка финансија је констатовала да је дуг пут до коначног опоравка, али да је стање привреде којем свједочимо охрабрујуће и враћа вјеру и наду да ће се Република Српска вратити на ниво развоја који је претходио пандемији и прије очекиваног.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.