Sign In

Министарка финансија у службеној посјети Приједору

Објављено:

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић изјавила је, током данашње службене посјете Приједору, да су први економски показатељи у 2021. години веома добри, те да би било задовољавајуће када би тај тренд био настављен и у току цијеле године, што ће зависити од даљег развоја епидемилошке ситуације.

У обраћању привредницима приједорске регије, на Регионалној конференцији о актуелном стању и перспективама пословања, министарка финансија је навела да је Влада Републике Српске у оквиру својих могућности увијек пружала подршку привреди, те да ће се та подршка наставити и убудуће.

„Веома је значајно размијенити мишљења о тренутном стању и о томе које области треба унапређивати, што је од великог значаја за будуће стратешко планирање", изјавила је овом приликом министарка Видовић.

Министарка је у Приједору присуствовала и отварању прве канцеларије Инвестиционо развојне банке ван сједишта. Она је истакла да је Инвестицоно развојна банка од основања до данас дала огроман допринос развоју Српске, посебно привреде, што је било значајно у доба економске кризе и санирања посљедица пандемије, а тај допринос ће путем својих услуга наставити пружати и даље.

"Ово је прва пословница у Републици Српској и мислим да тако треба и наставити, а циљ је да се приближи начин пословања, да привредници ове регије могу да сазнају у свом граду све могућности које пружа Инвестиционо развојна банка, без потребе да долазе у Бањалуку", навела је министарка Видовић.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.