Sign In

Министри финансија Републике Српске и Републике Србије о наставку успјешне сарадње

Објављено:

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић и министар финансија Републике Србије Синиша Мали разговарали су данас у Београду о унапређењу заједничке сарадње у области финансија и активностима на стварању услова за снажнији привредни раст.

Министарка Видовић је захвалила властима Србије на подршци у оквиру Споразума о специјалним и паралелним везама, коју је осјетила готово свака локална заједница у Републици Српској, као и српске средине у Федерацији БиХ. Она је изјавила да је та подршка од још већег значаја имајући у виду да пројекти нису стајали ни због пандемије која је задесила читав свијет.

„Пандемија је оптеретила привреду и буџете, али је одржана ликвидност, а Република Српска и Република Србија су овај период прошле са најмањим падом бруто домаћег производа у региону", истакла је министарка финансија и додала да од половине године слиједе велики инвестициони пројекти са обје стране Дрине, те да по том питању очекује успјешан наставак сарадње који ће довести до снажнијег економског раста.

Министарка финансија је, приликом службене посјете Београду, посјетила и Пореску управу Републике Србије, гдје је са директорицом те институције Драганом Марковић разговарала о активностима које предстоје на увођењу новог система фискализације.

„У овом процесу је Република Србија корак испред Републике Српске, јер је већ усвојено законско рјешење из области фискализације, које се у Републици Српској очекује до половине године", навела је министарка и поручила да је због тога веома значајно размијенити искуства како би се у Републици Српској дошло до што квалитетнијих рјешења.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.