Sign In

Објављен Грађански водич кроз Буџет Републике Српске за 2020. годину

Објављено:

​​​Министарство финансија Републике Српске је израдило Грађански водич кроз Буџет Републике Српске за 2020. годину, који је намијењен широј јавности с циљем што бољег разумијевања буџетског процеса и бољег увида у расподјелу буџетских средстава у Републици Српској.

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић је, презентујући документ који је објављен на интернет страници Министарства финансија Републике Српске (линк), изјавила да очекује да ће Грађански водич кроз Буџет Републике Српске допринијети јачању транспарентности, у складу са политикама Владе Републике Српске, бољем управљању јавним финансијама и њиховим усклађивањем са најбољом међународном праксом.

​„С обзиром на то да се највећи дио буџетских средстава прикупља кроз наплату пореза, наша обавеза је да грађанима на једноставан и разумљив начин пружимо информације о прикупљању и трошењу тог новца. На овај начин сматрамо да ћемо дати допринос још бољем управљању јавним финансијама", истакла је министарка финансија презентујући Грађански водич кроз Буџет.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.