Sign In

Помоћница министра финансија учествовала у Панел дискусији ОЕБС-а о стабилности јавних финансија

Објављено:

Помоћница министра финансија у Ресору за макроекономску анализу и политику, Јелена Поповић, учествовала је у панел дискусији у оквиру презентације извјештаја Организације за европску безбједност и сарадњу (ОЕБС) под називом „Government at a Glance: Western Balkans", a која је одржана 8. јула 2020. године путем видео линка.

Том приликом разговарано је, између осталог, о утисцима и закључцима који проистичу из самог Извјештаја, затим дигиталној управи, јавним услугама и пословном окружењу, као и о стабилности јавних финансија и могућностима успостављања стабилног макроекономског простора у условима које је проузроковала пандемија вируса корона, како у цијелом свијету, тако и у земљама Западног Балкана.

Предметни Извјештај, који представља приказ стабилности влада Западног Балкана објављен је 7. јула 2020. године на интернет страници ОЕБС-а, доступан је на сљедећем линку.

У панел дискусији, поред представника Министарства финансија Републике Српске, учествовала је и министарка финансија Сјеверне Македоније Нина Ангеловска, министар за информационо друштво и јавну управу Сјеверне Македоније Дамјан Манчевски, министарка јавне управе Црне Горе Сузана Прибиловић, министарка финансија Албаније Анила Денај, помоћница министра финанија Србије Верица Игњатовић али и други представици влада и институција земаља Западног Балкана.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.