Sign In

У 2023. години планирано шест мултилатералних компензација

Објављено:

На другој сједници Владе Републике Српске усвојена је Одлука о спровођењу мултилатералне компензације и цесије којом се одређује распоред мултилатералних компензација које ће бити одржане током 2023. године. Као што је то био случај протеклих година, биће организовано укупно шест компензација, и то свака два мјесеца, почевши од фебруара мјесеца.

Ове појединачне одлуке доноси Влада Републике Српске  за сваку  наредну годину а с циљем повећања ликвидности привреде Републике Српске, и у складу са Законом о јединственом систему за мултилатералне компензације и цесије који се спроводи од 2015. године.

Посљедња мултилатерална компензација реализована је 13. децембра и у њој је компензовано укупно 15,5 милиона КМ обавеза и потраживања, а учестовало је 429 учесника.

Од усвајања Закона о мултилатералној компензацији и цесији, компензовано је укупно милијарда и 105 милиона КМ неоспорних новчаних обавеза и потраживања између субјеката пријављених у Јединствени систем за мултилатералне компензације и цесије.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.