Sign In

Делегација Владе Републике Српске у званичној посјети Бјелорусији

Објављено:

​Потпредсједник Владе Републике Српске и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић предводи делегацију која од данас (18.9.2019) борави у дводневној званичној посјети Републици Бјелорусији, на позив бјелоруске Владе.

Првог дана посјете, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић састаће ће се са Анатолијем Хотком, министром пољопривреде и прехране Републике Бјелорусије, након чега ће, у пратњи домаћина, посјетити Фабрику трактора Минск, која је један од највећих произвођача пољопривредних машина у свијету, и запошљава  више од 17.000 људи. Министар Пашалић ће посјетити и Минску фабрику за прераду млијека № 1, која постоји од 1929.године и данас извози више од 40% продукције. 
Другог дана посјете, потпредсједник Владе и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић састаће се са минстром природних ресурса и заштите животне средине Бјелорусије Андрејом Худиком. Након састанка министар Голић ће, заједно са домаћинима, посјетити комунално предузеће за управљање отпадом „ЕКОРЕС“ и обићи погоне за сортирање и спаљивање отпада. Планирано је и да делегације Српске посјети Државни хидрометеоролошки завод Белхидромет и  Државну образовну установу „Републички центар за еколошке експертизе  и усавршавање руководећих службеника и стручњака“ при Министарству природних ресурса и заштите животне средине Републике Белорусије.
Потпредсједник Владе Републике Српске Сребренка Голић, током посјете Минску састаће се и са потпредсједником Савјета министира Бјелорусије Владимиром Дворником. На састанку ће се, између осталог,  разговарати о јачању веза између Српске и Бјелорусије и могућностима сарадње двије владе.  Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.