Sign In

Министар Сребренка Голић предводи делегацију Републике Српске у посјети Баден-Виртембергу

Објављено:

​​Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић предводи делегацију Републике Српске у тродневној радној посјети њемачкој савезној држави Баден-Виртемберг.  У делегацији која отпутовала у Штутгарт  су министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић, директор Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске Срђан Тодоровић, градоначелници Приједора, Источног Сарајева, Добоја и Зворника, начелници општина Соколац, Модрича и Прњавор, начелници одјељења за комуналне послове и саобраћај и путеве Града Бања Лука те директори комуналних предузећа из Добоја, Зворника и Бијељине.  

Данас, 8.4.2019.године, у 10 часова делегација ће посјетити Министарство за животну средину, заштиту климе и енергетски сектор, гдје ће се састати са генералним директором овог министарства Хелмфридом Мајнелом (Helmfried Meinel) и директором Одјељења за кључне послове, европску и међународну  сарадњу Јутом Лик (Jutta Lück).  
Након тог састанка, делегација ће се састати у са Мартином Кнајзелом (Martin Knisel), руководиоцем сектора за комуналну економију и отпадне технологије у Министарству за животну средину, заштиту климе и енергетски сектор.
Делегација ће у поподневним часовима посјетити Представништво Републике Српске у Њемачкој.

Циљ посјете је  упознавање са системима за управљање отпадом и финансирање ових система у Баден-Виртембергу. Делегација ће током радног боравка посјетити предузеће за управљање отпадом града Штутгарта и предузеће за управљање отпадом у Лудвигсбургу како би се упознали са ресусрсима, логистиком и енергетским технологијама у овим компанијама.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.