Sign In

Округли сто „Имплементација пројекта интегрисаног система за електронско издавање дозвола у грађевинарству у Републици Српској“

Објављено:

​У организацији Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске, уз техничку подршку Пројекта ЛИФЕ (LIFE), сутра  (сриједа, 27. 11. 2019. године), са почетком у 11:30 часова, у Административном центру Владе Републике Српске (конференцијска сала у приземљу) одржаће се Округли сто на тему „Имплементација пројекта интегрисаног система за електронско издавање дозвола у грађевинарству у Републици Српској“.

Циљ овог округлог стола је да се све укључене институције и органи Републике Српске упознају са пројектованим пословним процесима, те са техничким претпоставкама које треба обезбиједити за несметану реализацију пројектних активности.

Интегрисани систем за електронско издавање дозвола у грађевинарству у Републици Српској, који се успоставља пројектом LIFE, омогућиће он-лајн издавање свих врста дозвола из области грађења: од локацијских услова, грађевинске, па до употребне дозволе. Бања Лука и Градишка су изабране локалне заједнице које ће се прве прикључити на интегрисани систем, с обзиром да су раније спровеле регулаторне реформе и успоставиле једношалтерски начин пословања у оквиру Пројекта LIFE, те су у потпуности спремне да подрже реализацију пројектних задатака.
​Техничку помоћ Министарству на реализацији Интегрисаног система за електронско издавање дозвола у грађевинарству у Републици Српској пружа Међународна финансијска корпорација (IFC), чланица Групације Свјетске банке, путем Пројекта побољшања пословног окружења и привлачења инвестиција на локалном нивоу (LIFE), а који финансира Влада Уједињеног Краљевства, путем UKAID. 
Изјаве за медије су планиране прије почетка Округлог стола, а камерманима и фоторепортерима биће омогућено да након изјава сниме и фотографишу  почетак одржавања Округлог стола. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.