Sign In

Протокол министра за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренке Голић за 11.2.2020.године

Објављено:

​Сарајево, 11:30 (Атријум сала Хотела Европа, Владимира Скарића 5) – Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић присуствоваће сутра, 11. 2. 2020. године у Сарајеву, представљању Система прогнозирања и упозоравања на појаву поплава у сливу ријеке Саве за Врбас, Уну и Сану  и потписивање Протокола између надлежних агенција.  Систем за прогнозирање и рано упозоравање на поплаве у сливу ријеке Врбас је један од најважнијих алата управљања поплавним ризиком чији је циљ правовремена реакција на надолазећи поплавни догађај. Овај алат је развијен у оквиру Пројектa „Интегрисање климатских промјена у смањење ризика од поплава у сливу Врбаса“, који имплементира Равојни програм Уједињених нација (УНДП), а финансира Глобални фонд за животну средину (ГЕФ), у сарадњи са Министарством за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске, као контакт институцијом БиХ према УН конвенцији о климатским промјенама и Министарством вањске трговине и економских односа Босне и Херцеговине, ентитетским министарствима надлежним за управљање водама и цивилним заштитама, и 14 општина у сливу ријеке Врбас. 

Изјаве за медије су планиране одмах на почетку,  а сниматељима и фоторепортерима биће омогућено да сниме кадрове и фотографије са представљања система и потписвиња Протокола.

Сарајево, 12:00 (зграда Министарства спољне трговине и економских односа БиХ, Мусала 9, сала 208)

Министар Сребренка Голић присуствоваће састанку у вези са отвореним питањима изградње одлагалишта за нуклеарни и радиоактивни отпад на Трговској гори, који организује Министарство спољне трговине и економских односа БиХ, а присуствоваће му и федерални министар околиша и туризма, начелници општина у сливу Уне, те представници „Зеленог клуба“ у Парламенту БиХ.

Сниматељима и фоторепортерима биће омогућено да сниме кадрове и фотографије на почетку састанка, а конференција за новинаре одржаће се по завршетку састанка.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.