Sign In

Састанак о рјешавању проблема плутајућег отпада у сливу Врбаса

Објављено:

​У организацији Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију данас, 11.6.2019.године, у 12 часова, у ХЕ Бочац,   одржаће се састанак с циљем рјешавања проблема плутајућег отпада у сливу ријеке Врбас. 

Осим о питању огромне количине отпада који је, након пуцања заштитне мреже у Еко центру Бочац, заустављен пред браном ХЕ Врбас, на састанку ће се разговарати и о системском рјешавању проблема отпада у сливу Врбаса. 
Своје присуство састанку, потврдили су представници федералних општина у горњем току Врбаса, представиници општина Мркоњић-Град, Шипово, Језеро, Кнежево и Мркоњић-Град, те града Бања Лука, такође и представници ентитетских министарстава за пољопривреду, шумарство и водопривреду, представници ентитетских фондова за заштиту животне средине, ентитетских управа за инспекцијске послове, представници УНДП, Еко центра Бочац и ЗП „Хидроелектране на Врбасу“. 
Након састанка предвиђен је обилазак Еко центра „Бочац“.

Сниматељима и фоторепортерима ће бити омогућено снимање кадрова и фотографисање на почетку састанка, а изјаве за јавност су предвиђене по његовом завршетку. Заинтересованим новинарским екипама биће омогућено праћење обиласка Еко центра Бочац.  ​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.