Sign In

Трилатерални састанак на министарском нивоу за рјешавање проблема плутајућег отпада на ријекама Лим и Дрина

Објављено:

​Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић биће домаћин трилатералног састанка на министарском нивоу, који ће се одржати сутра, уторак, 23.4.2019. године, с почетком у 10 часова у Вишеграду (Управна зграда ЗП „Хидроелектране на Дрини“ у Андрићграду). Састанак је организован с циљем рјешавања проблема плутајућег отпада на ријекама Лим и Дрина, који угрожавају рад ХЕ  Вишеград и ХЕ Бајина Башта. 

Осим министра Голић, састанку ће присуствовати Горан Триван, министар за заштиту животне средине Србије и Павле Радуловић, министар одрживог развоја и туризма Црне Горе. 
У 11:00 часова министрима ће се на састанку придружити начелници општина Рудо, Вишеград, Бајина Башта, Прибој, Пријепоље, Беране, Андријевица, Бијело Поље  и диретори ХЕ Вишеград, ХЕ Бајина Башта и ХЕ Лимске хидроелектране.  
Сниматељима и фоторепортерима ће бити омогућено снимање кадрова и фотографисање на почетку оба састанка, изјаве за новинаре су планиране у 12:30 часова на локацији гдје су постављене мреже за скупљање отпада (подручје ХЕ Вишеград). ​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.