Sign In

Министар Голић разговарала са начелником општине Брод

Објављено:

​Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић, са сарадницима, разговарала је данас (10.3.2020.године) у свом кабинету са начелником општине Брод Илијом Јовичићем о развојним плановима ове општине. Начелник Јовичић је обавијестио министра Голић да је, ради економичнијег пословања и ефикаснијег пружања услуга грађанима,  спајањем  извршено реструктурање комуналних предузећа у Броду. Министар Голић је поздравила овај поступак и изразила спремност да Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију, путем Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске, помогне општини Брод у набавци комуналног возила за одвоз смећа.

На састанку се разговарало и грађевинским дозволама за изградњу двије кружне раскрснице у Броду и дијела водовода у насељима између општина Брод и Дервента, за чије издавање је надлежно Министарство. Министар Сребренка Голић је нагласила да ће дозволе бити издате у најкраћем могућем року, чим у Министарство буде достављена комплетна законом прописана документација. 
Такође, Министарство ће општини Брод пружити неопходну помоћ у изради просторно-планске документације, с циљем планског и одрживог развоја ове локалне заједнице. 

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.