Sign In

Министар Сребренка Голић примила директорицу ЕБРД за БиХ

Објављено:

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић састала се данас (8.2.2021.године) са Мануелом Несл (Manuelа Naessl), директорицом Канцеларије Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) у БиХ.  
Министар Голић и Мануела Несл су разговарале о реализацији Републичког плана управљања отпадом и могућностима финансирања и најефикаснијих модела спровођења наведеног планског документа.  
Министар Голић је упознала директорицу ЕБРД у БиХ са актуелним проблемом плутајућег отпада који у акумулацију ХЕ Вишеград долази из Републике Србије и Црне Горе, односно ријекама Лим и Тара, и  који пријети нормалном функционисању овог хидроенергетског постројења. Мануела Несл је обећала да ће информисати своје колеге  у регионалним канцеларијама ЕБРД у Србији и Црној Гори, како би се, у складу са могућностима, ангажовали на рјешавању овог проблема. 
На састанку се разговарало и о унапређењу законске регулативе у области енергетске ефикасности у зградарству и примјени ЕУ директива у овој области. 
Такође, разговарало се и о посљедицама које је пандемија корона вируса оставила на привреду Републике Српске и о мјерама Владе Српске на њиховом превазилажењу.  
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.