Sign In

Нови пројекти за смањење утицаја на климатске промјене

Објављено:

​Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић састала се данас (18.8.2021.године) у свом кабинету са замјеником генералног директора Зарубежњефта Игором Шћелкуновом. 

На састанку се разговарало о недавно усвојеном Закону о измјенама и допуни Закона о управљању отпадом, којим је прецизирано да обрачунски период за плаћање накнаде  за посебне категорије отпада почиње тећи од 1. јануара 2022. године, а не од 1. 1. 2021, чиме се настојало помоћи привредним субјектима коју су обвезници плаћања ове накнаде да превазиђу потешкоће у пословању, изазване пандемијом.  

Замјеник генералног директора „Зарубежњефта“ компаније Игор Шћелкунов истакао је да је ова компанија спремна да и даље улаже у унапређење заштите животне средине у рафинеријама у Броду и Модричи, али и да инвестира  у различите пројекте из области обновљивих извора енергије и у гасификацију у Републици Срспкој, чиме би се значајно допринијело смањењу утицаја на климатске промјене. 
Саговорници су констатовали да је досадашња сарадња привредних субјеката у Републици Српској који су у власништву Зарубежњефта  и Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију била на високом нивоу те изразили спремност да се она и даље шири и унапређује.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.