Sign In

Обавјештење о стављању на јавни увид Нацрта Студије утицаја на животну средину за пројекат експлоатације црвених боксита на површинском копу „Студенац“ код Рибника

Објављено:

​Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију достављен је Нацрт Студије утицаја на животну средину за пројекат експлоатације црвених боксита на површинском копу „Студенац“ код Рибника, површине експлоатационог поља сса 16 ha од стране носиоца пројекта „Рудник боксита“ д.о.о. Мркоњић Град, Бјелајце бб. Носилац израде студије је „Рударско-технолошки завод“ д.о.о. Приједор.

На основу члана 69. Закона о заштити животне средине, („Службени гласник Републике Српске“, бр. 71/12,79/15 и 70/20), Нацрт Студије утицаја на животну средину за пројекат експлоатације црвених боксита на површинском копу „Студенац“ код Рибника, површине експлоатационог поља сса 16 ha, ставља се на јавни увид и објављује се на интернет страници Министарства.  
Јавни увид у нацрт Студије утицаја на животну средину обезбијеђен је на интернет страници Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију 
и у просторијама Општине Рибник, у периоду од  7 до 15 часова, од 29.07.2020. до 29.08.2020. године, 
Јавна расправа о предметном Нацрту Студије утицаја на животну средину одржаће се 13.08.2020. у просторијама општине Рибник, са почетком у 11 часова.

Примједбе и сугестије на Нацрт Студије утицаја на животну средину за пројекат експлоатације црвених боксита на површинском копу „Студенац“ код Рибника, површине експлоатационог поља сса 16 ha, носиоца пројекта „Рудник боксита“ д.о.о. Мркоњић Град, Бјелајце бб, могу се доставити на адресу Министарства ( Трг Републике Српске 1, Бања Лука) или електронским путем на адресу: m.nikolic@mgr.vladars.net у року од 15 дана након одржавања Јавне расправе.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.