Sign In

Обавјештење о стављању на јавни увид Нацртa Студије утицаја на животну средину пројекта изградње термоелектране „Угљевик 3“

Објављено:

​Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију достављен је Нацрт Студије утицаја на животну средину пројекта изградње термоелектране „Угљевик 3“, инсталиране снаге 2Х350 MW, општина Угљевик. Носилац израде студије је Јавна научно-истраживачка установа „Институт за заштиту и екологију Републике Српске“ Бања Лука.

На основу члана 69. Закона о заштити животне средине, („Службени гласник Републике Српске“, бр. 71/12, 79/15 и 70/20), нацрт Студије утицаја на животну средину, ставља се на јавни увид и објављује се на интернет страници Министарства. Носилац пројекта је пројекта „COMSAR ENERGY REPUBLIKA SRPSKA“ д.o.o. Бања Лука,  Ул. Краља Алфонса XIII бр. 18, Бања Лука.
Јавни увид у нацрт Студије утицаја на животну средину обезбијеђен је на интернет страници Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију 
и у просторијама Општине Угљевик у периоду од 13.8.2021. године до 14.9.2021. године.
Јавна расправа о предметном нацрту Студије утицаја на животну средину одржаће се 30.8.2021. године, у сали хотела  Атлас Угљевик, општина Угљевик са почетком у 12 часова.
Примједбе и сугестије на нацрт Студије утицаја на животну средину пројеката изградње термоелектране „Угљевик 3“, инсталиране снаге 2Х350 MW, општина Угљевик, могу се доставити на адресу Министарства (Трг Републике Српске 1, Бања Лука) или електронским путем на адресу: m.nikolic@mgr.vladars.net у року од 15 дана након одржавања Јавне расправе.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.