Sign In

Обавјештење о стављању на јавни увид Нацртa студије утицаја на животну средину за пројекат експлоатације техничко-грађевинског камена кречњака на каменолому „Планина“, Бања Лука

Објављено:

​Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију достављен је Нацрт Студије утицаја на животну средину за пројекат експлоатације техничко-грађевинског камена кречњака на каменолому „Планина“, Бања Лука, површине експлоатационог поља 54,6 ха са изградњом приступног пута у дужини од 850,5 метара. Носилац израде студије је Институт за грађевинарство „ИГ“ д.о.о. Бања Лука.

На основу члана 69. Закона о заштити животне средине, („Службени гласник Републике Српске“, бр. 71/12, 79/15 и 70/20), Нацрт Студије утицаја на животну средину пројекат експлоатације техничко-грађевинског камена кречњака на каменолому „Планина“, Бања Лука, површине експлоатационог поља 54,6 ха, ставља се на јавни увид и објављује се на интернет страници Министарства. Носилац пројекта је „Интеграл инжињеринг“ а.д. Лакташи. 
Јавни увид у нацрт Студије утицаја на животну средину обезбијеђен је на интернет страници Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију 
и у просторијама Града Бања Лука и МЗ Карановац, у периоду од  8 до 15 часова, од 29.01.2021. до 03.03.2021. године. 
Јавна расправа о предметном Нацрту Студије утицаја на животну средину одржаће се 16.02.2021. у просторијама МЗ Карановац са почетком у 10 часова.
Примједбе и сугестије на Нацрт Студије утицаја на животну средину за пројекат експлоатације техничко-грађевинског камена кречњака на каменолому „Планина“, Бања Лука, површине експлоатационог поља 54,6 ха, носиоца пројекта „Интеграл инжињеринг“ а.д. Лакташи, могу се доставити на адресу Министарства ( Трг Републике Српске 1, Бања Лука) или електронским путем на адресу: m.nikolic@mgr.vladars.net у року од 15 дана након одржавања Јавне расправе.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.