Sign In

Објављен позив за достављање пројеката у оквиру Међународне климатске иницијативе

Објављено:

​Министарство животне средине Савезне Републике Њемачке (BMU) и Њемачка организација за међународну сарадњу (GIZ) објављују позив за достављање пројеката у оквиру Међународне климатске иницијативе. Ријеч је о тзв. „малим грантовима“ у износу од 60.000 до 100.000 евра за пројекте у сљедећим областима:

• Ублажавање емисија гасова са ефектом стаклене баште

• Прилагођавање ефектима климатских промјена

• Очување природних понора са угљеником / REDD

• Очување биодиверзитета

Горњи износ гранта може да подигне на 200.000 евра за пројекте који укључују активности ублажавања и адаптације. Трајање пројеката мора бити између 6 мјесеци и 2 године.

Грант је намијењен непрофитним организацијама или профитним организацијама које нуде непрофитни пројекат. Ово је дио пројекта „Изградња капацитета и финансија за националну и локалну акцију у вези климатских промјена и биодиверзитета“ и усмјерен је на мале организације у земљама у развоју.

Да би испунио услове, пројекат мора бити изведен у земљи са листе DAC ODA. Неколико других критеријума у вези са правним статусом и рачуноводственим механизмима у организацији такође морају бити испуњени детаљно у приложеном документу и на интернет страници "IKI Small Grants" на енглеском или њемачком језику. Рок за пријаву је 9. фебруар 2021.

Више детаља у документу испод и на: 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.