Sign In

Поново замисли. Поново створи. Обнови.

Објављено:

​Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију и Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност обиљежиће Свјетски дан животне средине дружењем са штићеницима и запосленима у ЈУ Дом за дјецу и омладину без родитељског старања „Рада Врањешевић“ у Бањој Луци. С обзиром да је тема овогодишњег Свјетског дана животне средине 'Обнова екосистема', у сарадњи са ЈПШ „Шуме Републике Српске'“ а.д.Соколац, започећемо са обновом парка око Дома. 

Овом акцијом Министарство и Фонд желе да код младих пробуде појачану одговорност за екосистем у којем живе, али и да поруче да су они генерација која може одговорити на изазове који нас очекују када је заштита животне средине у питању и да ће најбољи начин да реализују овогодишњу симболику Свјетског дана животне средине: „Не можемо вратити вријеме. Али можемо да узгајамо дрвеће, озеленимо градове, обновимо вртове, промијенимо начин исхране и очистимо ријеке и обале. Ми смо генерација која се може помирити са природом. Будимо активни, не узнемирени. Будимо смјели, а не уплашени. Придружите се!“ 
Овогодишњи мото Свјетског дана животне средине је: Поново замисли. Поново створи. Обнови. (Reimagine. Recreate. Restore). 
На Свјетски дан заштите животне средине, 5.јуна 2021. године започиње Деценија УН за обнављање екосистема.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.