Sign In

Синаноглу: Захваљујући министру Сребренки Голић обезбијеђена су значајна донаторска средства за борбу против климатских промјена

Објављено:

​Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић састала се данас (17.3.2020), у свом кабинету, са резидентном координаторком Уједињених нација у БиХ Сезин Синаноглу (Sezin Sinanoglu).

Министар Голић се госпођи Синаноглу, која се налази у опроштајној посјети Влади Републике Српске, захвалила на изузетној сарадњи коју Министарство има са канцеларијом УН у БиХ и УН агенцијама, подсјетивши да је Министарство унаприједило законадавни и стратешки оквир у области заштите животне средине управо захваљујући несебичној помоћи Развојне агенције Уједињених нација (УНДП) док је на челу УНДП у БиХ била управо госпођа Синаноглу.  

Резидентна координаторка УН Сезин  Синаноглу је истакла да је имала изванредну сарадњу са Минстарством, и да су, захваљујући отворености за сарадњу и ангажовању министра Голић, обезбијеђена значајна донаторска средства за развој и реализацију пројеката у области прилагођавања и борбе против климатских промјена.  
Саговорнице су се сагласиле да је сарадња била обострано корисна и на добробит грађана Републике Српске, те да је неопходно наставити развијати и јачати добру сарадњу коју Министарство има са парнерским институцијама у БиХ и у региону. Такође, потврђена је спремност да се сарадња Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске и Канцеларијом УН и њеним агенцијама у БиХ развија и убудуће.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.