Sign In

50.000 КМ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ УЛИЦЕ БРАНКА ЋОПИЋА У ПРЊАВОРУ

Објављено:

​Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Љубо Нинковић потписао је данас уговор с начелником општине Прњавор Дарком Томашем, а уговором су обезбијеђена средства за реконструкцију ул. Бранка Ћопића у Прњавору. 

Ова улица у центру Прњавора напокон ће добити свој прави изглед. 

Након урађене канализационе и водоводне мреже у мају мјесецу ове године, сада су обезбијеђена средства у износу од 50.000 марака за завршетак радова. Средства су пристигла од Владе Српске, односно, Републичког секретаријата за расељена лица и миграције. 

„Захвалност господину Нинковићу, директору Републичког секретаријата за расељена лица и миграције на одличној донацији општини Прњавор. Ја морам рећи да смо ми и до сада имали одличну сарадњу, да смо неколико пројеката реализовали на подручју општине уз помоћ Секретаријата и један веома важан пројекат јесте и реконструкција улице Бранка Ћопића”, истакао је начелник Томаш који је додао да ће Општина расписати тендер за извођача радова те да је пројекат завршен. 

Влада Српске је у протекле три године у општину Прњавор уложила око милион марака. Прошле године средствима Владе реконструисана је ул. Милана Тепића, а сада ће се издвојеним средствима реконструисати и ул. Бранка Ћопића. 

„Средства у износу од 50.000 КМ за реконструкцију дијела улице Бранка Ћопића обезбиједила је Влада Републике Српске кроз наш редован Програм рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица за 2021. годину“, рекао је Љубо Нинковић, в. д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције.

Подсјећамо, кроз Регионални програм стамбеног збрињавања (РСП) претходне године је ријешено стамбено питање 14 породица, а тренутно је у изградњи осам индивидуалних стамбених објеката на подручју општине Прњавор, које финансира Влада Републике Српске.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.