Sign In

ДО ПОЛОВИНЕ ИДУЋЕ ГОДИНЕ ЗАТВАРАЊЕ АЛТЕРНАТИВНИХ СМЈЕШТАЈА У ДОБОЈУ

Објављено:

​Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Љубо Нинковић састао се данас с градоначелником Добоја Борисом Јеринићем и том приликом рекао да ће у Добоју до половине наредне године бити завршен пројекат изградње 134 стамбене јединице у три ламеле у насељу Баре, чиме ће бити окончано распуштање алтернативних смјештаја у овом граду. 

За грађевинске радове, вањско уређење и опремање објекта обезбијеђено је око 8.000.000 КМ и ријеч је о највећем ЦЕБ 2 пројекту у Српској, односно Пројекту затварања колективних центара и алтернативних смјештаја путем осигурања јавних стамбених рјешења у Републици Српској.

„Са задовољством можемо да констатујемо да ћемо 134 породице коначно збринути на територији града Добоја“, изјавио је Нинковић. 

Такође се захвалио Градској управи Добоја на свим рјешењима која су допринијела да се овај трогодишњи пројекат оконча и истакао да је кроз програмске активности за текућу годину издвојено око 50.000 КМ за потребе повратника и интерно расељених лица и избјеглица у Добоју. 

Јеринић је навео да реализација грађевинског пројекта за изградњу 134 стамбене јединице иде и брже од предвиђене динамике. 

„Остало је да се у наредном периоду заврше обавезе вањског уређења како би се извршио технички пријем. Кроз овај пројекат је у плану и опремање стамбених јединица како бисмо завршили причу с колективним смјештајем у Добоју и ослободили простор старог Дома пензионера", изјавио је Јеринић.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.