Sign In

ДР МАРКО АЋИЋ У РАДНОЈ ПОСЈЕТИ ГРАДУ ПРИЈЕДОРУ

Објављено:

В.д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, Др Марко Аћић, најавио је данас да ће Влада Републике Српске сутра разматрати могућност права на трајни откуп станова корисницима 16 стамбених јединица у два монтажна објекта колективног становања у насељу Тукови код Приједора.

„Очекујем да ће, након нашег образложења, Влада Републике Српске дозволити да тих 16 породица откупе те стамбене јединице и постану њихови власници", рекао је Аћић новинарима у Приједору након разговора са градоначелником Приједора Миленком Ђаковићем.

Он је најавио да се за наредни мјесец планира почетак усељења у прву, а у октобру 2020. завршетак усељења у другу зграду колективног становања из два међународна програма којима је циљ затврање колективних смјештаја и смањење броја корисника алтернативног смјештаја, за укупно 52 породице, а да се очекује и завршетак индивидуалних стамбених објеката у трећем кварталу ове године.

„До краја године за више од 70 породица у Приједору очекујемо да ће бити стамбено збринуте", навео је Аћић.

Према његовим ријечима, у питању су Регионални стамбени програм и ЦЕБ, гдје је у ЦЕБ програму корисницима већ обезбијеђен и основни намјештај и кућански апарати, а Секретаријат је успио да исте услове обезбиједи и за кориснике Регионалног стамбеног програма.

„Зграде ће бити путем концепта социјалног становања пренесене у власништво града Приједора који ће преузети бригу о објектима и потребама станара", додао је Аћић.

Он је подсјетио да је Секретаријат обезбиједио 50.000 КМ лани и 80.000 КМ ове године за водовод и канализацију у насељу Јањића пумпа у Приједору и да ће се ови пројекти окончати уз суфинансирање из буџета града Приједора.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић изјавио је да је путем Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, а претходно ресорног министарства Републике Српске, до сада у град Приједор уложено око 7,6 милиона марака.

„Ријеч је о згради на Пећинама са 50 стамбених јединица, двије зграде у Рашковцу са 32 и 20 стамбених јединица које су у завршној фази, као и изградња и реконструкција 53 индивидуална стамбена објекта и још 20 у изградњи", рекао је Ђаковић.

Он је додао да је обавеза града у свим пројектима била да обезбиједе земљиште и инфраструктуру.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.