Sign In

ИЗВРШЕНА ПРИМОПРЕДАЈА 12 СТАМБЕНИХ ОБЈЕКАТА У ОПШТИНИ КЉУЧ

Објављено:

​Данас су у Кључу в. д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције РС, Љубо Нинковић и начелник Одјељења за реализацију пројеката обнове и изградње, Небојша Ћевриз, присуствовали примопредаји изведених радова на 12 индивидуалних стамбених објеката. Примопредаји су присуствовали и представници Општине Кључ, корисници који су остварили право на помоћ и представници извођача и надзора радова. 

Радови су завршени у оквиру Пројекта обнове стамбених јединица из средстава зајма Саудијског фонда за међународни развој (САФ). Овим пројектом је обухваћена  реконструкција стамбених јединица за избјегла и расељена лица, а главни циљ је стварање услова за њихово трајно стамбено збрињавање у мјесту пријератног боравка. Обнова породичник кућа се одвијала по принципу „кључ у руке“, а укупна вриједност овог пројекта је 520.000 КМ.

„Републички секретаријат за расељена лица и миграције је наставио са сарадњом и имплементацијом пројеката на територији општине Кључ. У претходних неколико година смо имали још једно улагање у ову општину кроз Пројекат обнове стамбених јединица из средстава зајма Саудијског фонда за међународни развој (САФ). У периоду од 2015. до 2018. године стамбено је збринуто десет породица, а вриједност радова је износила 300.000 КМ“, изјавио је Нинковић.

Подсјећамо да су из средстава за финансирање повратка Срба у ФБиХ Републички секретаријат за расељена лица и миграције и Влада Републике Српске у 2019. години издвојили 40.000 КМ за ову општину, за санацију и модернизацију пута у насељу Врело. Овакви инфраструктурни пројекти су од великог значаја за Србе повратнике у ФБиХ и дио су редовног програма рада Секретаријата. Такође, у периоду од 2015. до 2018. године у општину Кључ је уложено преко 120.000 КМ кроз пројекте обнове и реконструкције, одрживог повратка и обнову вјерских објеката. 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.