Sign In

НАСТАВАК ПОМОЋИ СРБИМА У ФЕДЕРАЦИЈИ БИХ

Објављено:

​Захваљујући Влади Републике Српске, односно, Републичком секретаријату за расељена лица и миграције и Фонду за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону АП Војводина, подршка и помоћ Србима повратницима у ФБиХ биће настављена кроз реализацију пројеката који ће допринијети побољшању кавалитета живота повратника. 

Планирано је да се у наредном периоду кроз заједничка улагања Секретаријата и Фонда за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону АП Војводина ради на економском оснаживању српских повратника у ФБиХ, те да се заједно реализују пројекти који ће бити од значаја за српску повратничку заједницу.

На састанку директора Секретаријата и Фонда за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону АП Војводина договорено је формирање заједничког радног тијела, чији би задатак био да се увежу захтјеви институција и удружења, те да се на основу стварних потреба усмјери подршка и помоћ Србима у ФБиХ.
Осим помоћи Србима у ФБиХ Секретаријат и Фонд ће радити и сарађивати у смислу  унапређења људских капацитета, апликације за заједничке пројекте и изради програма помоћи за избјегла и расељена лица у ФБиХ, Републици Српској и АП Војводина.

Подсјећамо да је Фонд за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону АП Војводина недавно обезбиједио шлепер сточне хране за домаћинства која се баве сточарством у општинама Босански Петровац, Дрвар, Гламоч и Босанско Грахово. Такође, представници Фонда су Етно-ансамблу „Успомене“ из Дрвара донирали хармонику.

Покрајинска влада Војводине је донирала средства за набавку грађевинског материјала у вриједности од 100.000 евра породицама чији су објекти оштећени и уништени у земљотресу који је погодио општину Костајница, а грађевински материјал је обезбиједио Фонд за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону АП Војводина.

Фонд је такође обезбиједио и 70 пакета хране и хигијенских потрепштина за српске повратнике у Оџаку у вриједности од 25.000 КМ. 

У склопу активности и помоћи Србима у ФБиХ в. д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Љубо Нинковић и директор Фонда за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону АП Војводина Душко Ћутило боравиће данас у радној посјети Босанском Петровцу, док је за сутра планирана посјета Ливну. 

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.