Sign In

НИНКОВИЋ У РАДНОЈ ПОСЈЕТИ БИХАЋУ

Објављено:

​Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Љубо Нинковић посјетио је град Бихаћ гдје је присуствовао састанку с представницима Удружења повратничких села „Липа“, парохом Бихаћке парохије Славишом Милиновићем и савјетником градоначелника Бихаћа Јасмином Стамболијом. 

На састанку је разговарано о проблемима мјештана и повратника који желе да се врате у мјеста на подручју Липе, Мартин Брода и осталих мјеста у околини Бихаћа. Предсједник удружења, Миле Матијевић, је рекао да је главна потреба српских повратника у село Липа рјешавање проблема приступних путева, електрификација, као и сама обнова повратничких кућа. 

Нинковић је након овог састанка поручио да Влада Републике Српске чврсто стоји иза идеје економског оснаживања српских повратника у ФБиХ, као и да ће наставити с реализацијом пројеката значајних за повратничку популацију. У овом случају то су пројекти везани за инфраструктуру и помоћ повратницима приликом обнове њихових домова. 

Циљ оваквих састанака, мимо конкретних захтјева упућених од стране повратничке популације, је да се сагледају досадашње добре праксе и осмисле будуће стратешке активности и одговори на изазове који се налазе пред Секретаријатом. 

Након успјешног састанка с градским властима и представницима Удружења повратничких села „Липа“ уприличена је посјета Бихаћкој парохији. Отац Славиша је угостио Нинковића гдје су водили разговор о животу на подручју Бихаћке парохије, као и о мјерама које би се требале предузети како би се побољшали услови живота становништва на овом подручју. Након састанка в. д. директора Секретаријата је обишао село Липа како би се лично увјерио у проблеме с којима се сусреће повратничка популација. 

„Проблеми јесу бројни, али зато смо ту и потрудићемо се да помогнемо људима који имају намјеру да се врате на своја огњишта, људима који желе да наставе да живе овдје“, рекао је Нинковић. 

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције посјетио је и мјештане Мишиног Хана. Састанак с расељним лицима која су се населила у овом бањалучком насељу је одржан како би се сазнали основни проблеми с којима се суочавају ове категорије становништва. Један од основних и егзистенцијалних проблема поменутог насеља је водоснабдијевање те су становници затражили помоћ око рјешавања истог. 

Нинковић је напоменуо да је то једна од већих мјесних заједница с избјегличком популацијом и да локална управа треба да јој посвети више пажње, а да ће Секретаријат урадити све што је у његовој моћи како би се ријешили проблеми ове популације.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.