Sign In

НИНКОВИЋ УРУЧИО КЉУЧЕВЕ СТАНОВА У БРАТУНЦУ И ПОТПИСАО УГОВОР С НАЧЕЛНИКОМ ПАЛА

Објављено:

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, Љубо Нинковић, уручио је кључеве станова за 20 интерно расељених лица у Братунцу.

Укупна вриједност радова, заједно с опремањем и учешћем Општине, износи 1.667.007 КМ, од чега је Влада Републике Српске издвојила 1.439.595 КМ.

Изградња овог објекта који је отворен јуче је реализована у оквиру Пројекта ЦЕБ 2, једног од заједничких пројеката за рјешавање стамбених питања интерно расељених лица, а финансира се из кредитних средстава Владе Републике Српске.

Нинковић је навео да је ЦЕБ 2 замишљен као пројекат којим би требало да се затворе сви видови колективних смјештаја у Републици Српској и да је укупна вриједност до сада утрошених средстава, узимајући у обзир учешће локалних заједница и кредитних средстава Владе Републике Српске, око 57 милиона КМ.

Отварању зграде присуствовао је министар за људска права и избјеглице у Савјету министара, Милош Лучић и начелник општине Братунац, Срђан Ранкић.

Вршилац дужности директора Секретаријата данас је на Палама с начелником ове општине, Бошком Југовићем, потписао и Уговор о суфинансирању реконструкције и наставка асфалтирања пута према мјесту Боговићи, укупне вриједности 60.000 КМ.

Нинковић је рекао новинарима да ће 30.000 КМ за тај пројекат обезбиједити Републички секретаријат за расељена лица и миграције, односно Влада Републике Српске, а исто толико и Општина Пале. Он је истакао да је задовољан што је као руководилац институције у прилици да потпише уговор како би се ускоро кренуло с реконструкцијом и наставком асфалтирања пута према Боговићима.

„Средства су обезбијеђена кроз пројекат, односно, Програм рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица за 2021. годину", навео је Нинковић.

Према његовим ријечима Секретаријат ће у наредних 10 дана покренути одлуку о набавци тако да би, у зависности од жалбеног поступка, пројекат требао да буде реализован у наредних мјесец до два дана. Нинковић је поручио и да ће Влада Републике Српске наставити с улагањима у општину Пале.

„У протеклих пет година Влада Српске је кроз Републички секретаријат уложила око 1.400.000 КМ за рјешавање проблема избјеглих и расељених лица на подручју Пала", подсјетио је Нинковић.

Он је захвалио начелнику општине и Општинској управи јер чине све што је неопходно да Секретаријат као владина институција добије потребне информације за рјешавање проблема избјеглих и расељених лица.

Југовић је истакао да ће већ наредних дана бити припремљена тендерска документација како би што прије почела реконструкција пута према Боговићима, те нагласио да је пројекат само наставак успјешне сарадње између паљанске локалне заједнице и Републичког секретаријата за расељена лица и миграције.

„До сада смо успјешно заједнички реализовали већ два значајна пројекта на подручју општине Пале. Прошле године имали смо један уговор за изградњу водоводног система за Брезовице, а ове године у току је изградња 15 стамбених јединица за избјегла и расељена лица гдје су спроведене тендерске процедуре и очекујемо ускоро улазак извођача у посао", навео је Југовић.

Југовић је додао да имају квалитетну сарадњу с Републичким секретаријатом за расељена лица и миграције и захвалио им јер равномјерно улажу у све општине Српске.

 




Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.