Sign In

ОБИЉЕЖАВАЊЕ СВЈЕТСКОГ ДАНА ИЗБЈЕГЛИЦА – 20. JУН

Објављено:

У организацији Републичког секретаријата за расељена лица и миграције и Природно-математичког факултета – Студијски програм за географију, обиљежен је Свјетски дан избјеглица. Свјетски дан избјеглица обиљежава се сваке године 20. јуна. Установљен је децембра 2000. године Одлуком Генералне скупштине Уједињених нација, а обиљежава се од 2001. године.

В.д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције др Марко Аћић упознао је госте са активностима које се спроводе у рјешавању проблема избјеглица и расељених лица. Одржана су три предавања, која су са практичног и научног аспекта указала на положај избјеглица у Републици Српској, БиХ, региону и свијету. Предавачи су били представници различитих инситуција, организација и установа: помоћни официр за заштиту Љиљана Кокотовић, UNHCR Сарајево; др Љиљана Орешковић, Републички секретаријат за расељена лица и миграције; проф. др Мира Мандић, Природно-математички факултет – Студијски програм за географију.

Обиљежавању Свјетског дана избјеглица присуствовали су представници удружења избјеглих и расељених лица, међународних организација, као и представници иниституција Владе Републике Српске.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.