Sign In

ОДРЖАН САСТАНАК У ГРАДСКОЈ УПРАВИ БАЊА ЛУКА

Објављено:

​Дана 25. 3. 2021. године у Градској управи Града Бања Лука одржан је радни састанак  на којем су, поред представника Градске управе, присуствовали представници Министарства за људска права и избјеглице БиХ и представници Републичког секретаријата за расељена лица и миграције. Састанак је одржан с циљем формирања локалног реадмисионог тима Бања Лука  и упознавања представника Градске управе о процесу реадмисије у Босни и Херцеговини, те представљања активности које се спроводе у оквиру Пројекта „Подршка систему прихвата и интеграције држављана Босне и Херцеговине који се враћају по основу споразума о реадмисији“. 

Представници Министарства за људска права и избјеглице БиХ посјетили су и Републички секретаријат за расељена лица и миграције, гдје је одржан још један састанак са в. д. директора Љубом Нинковићем. 

Овом приликом помоћник министра у Сектору за избјеглице, расељене особе, реадмисију и стамбену политику Министарства за људска права и избјеглице БиХ, Жељка Марковић Секулић, је истакла досадашњу одличну сарадњу између ове двије институције у процесу реадмисије лица у државу њиховог поријекла. 

Циљ Пројекта је довршетак успостављања функционалног и одрживог система прихвата и интеграције држављана БиХ који се враћају по основу споразума о реадмисији, а његова прва фаза је формирање локалних реадмисионих тимова и именовање повјереника у свим јединицама локалне самоуправе у БиХ.

Према ријечима в. д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Љубе Нинковића, Секретаријат ће пружити пуну подршку у имплементацији овог пројекта и будућим активностима у спровођењу процеса реадмисије. Напоменуо је и да је Републички секретаријат координатор свих активности  у процесу реадмисије на простору Републике Српске, као и да је у претходном периоду већ формиран дио локалних реадмисионих тимова, и то у сљедећим јединицама локалне самоуправе: Бијељина, Билећа, Добој, Зворник, Костајница, Котор Варош, Модрича, Нови Град, Приједор и Фоча.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.