Sign In

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА 26 КУЋА

Објављено:

​У оквиру Регионалног стамбеног програма, потпројекат БХ4, почела је градња 26 кућа за повратнике и интерно расељена лица из Бање Луке, Лакташа, Котор Вароши и Пелагићева. Извођач радова је фирма ЕНЕРГЕТИК д. о. о. Бања Лука, а вриједност радова износи 935.554,73 КМ. Рок за реализацију је пет мјесеци. 

Пројекат се финансира средствима Развојне банке Савјета Европе, а спроводе га Влада Републике Српске, односно Републички секретаријат за расељена лица и миграције те Министарство за људска права и избјеглице у Савјету министара. 

Према ријечима в. д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Љубе Нинковића, радови теку планираном динамиком, а корисници ће добити стамбене објекте по систему „кључ у руке“. Нинковић је изразио задовољство што ће ових 26 породица ријешити своје стамбено питање и нагласио да ће и у наредном периоду наставити с активностима које ће допринијети бољем и квалитетнијем животу повратника и интерно расељених лица, не само у овим локалним заједницама, него и у другим градовима и општинама.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.