Sign In

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА АМБУЛАНТЕ ПОРОДИЧНЕ МЕДИЦИНЕ У ДОЊОЈ ЈУРКОВИЦИ КОД ГРАДИШКЕ

Објављено:

У Доњој Јурковици јуче су почели радови на изградњи амбуланте породичне медицине Дома здравља Градишка, која је заједнички пројекат Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Републике Српске и Града Градишка. Радове су обишли вршилац дужности директора Секретаријата Љубо Нинковић и градоначелник Градишке Зоран Аџић. 

Изградња амбуланте породичне медицине у Доњој Јурковици много ће значити интерно расељеним лицима и повратницима који по примарну здравствену заштиту одлазе у Тополу која је удаљена 7km. До сада су становници из осам насеља по здравствену помоћ одлазили у малу амбуланту с једним љекаром и медицинском сестром и реализацијом овог пројекта ће им бити знатно олакшана ситуација.

Вриједност радова на изградњи породичне амбуланте износи 165.000 КМ. Раније потписаним уговором утврђена је донација Владе Републике Српске преко Секретаријата у износу од 45.000 КМ, док ће остали дио новца бити финансиран из локалног буџета.

Нинковић је истакао да су Секретаријат и Влада Републике Српске пружили подршку у имплементацији многих пројеката на подручју овог града. Само у прошлој години завршене су и усељене двије зграде за 64 корисника преко пројеката РСП и ЦЕБ2, а укупна вриједност радова је износила нешто више од 3.000.000 КМ. 

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.