Sign In

ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА 15 СТАНОВА И 30 ИНДИВИДУАЛНИХ СТАМБЕНИХ ОБЈЕКАТА

Објављено:

Дана 5. 3. 2021. године су у Рогатици, захваљујући Регионалном програму стамбеног збрињавања РСП и уз финансијску подршку Међународне организације за непрофитно становање ЦЕБ, представници Министарства за људска права и избјеглице БиХ, Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Републике Српске и представници наручилаца послова, извођача радова и надзорног органа потписали записнике о почетку радова на изградњи стамбених објеката. 

У општини Рогатица ДОО „Конструктор“ из Фоче је уведен у радове на изградњи стамбеног објекта са 15 стамбених јединица, и то: 3 двособна стана, 7 једнособних и 5 гарсоњера. Вриједност радова износи 967.816,92 КМ. Рок за изградњу овог објекта је 300 календарских дана, а ради се у оквиру потпројекта БХ6.

Потписани су и записници о почетку радова на изградњи 30 индивидуалних стамбених објеката за интерно расељена лица у вриједности од 1.096.101 КМ. Ради се о 22 куће за бошњачке породице и о 8 кућа за српске породице, укупно 80 чланова домаћинстава, а у оквиру потпројекта БХ5. Типски пројекат за све куће, које су величине од 42 до 56 метара квадратних, урадило је ДОО „Визија“ из Сарајева, а послије спроведеног поступка јавних набавки изградња је повјерена Конзорцијуму „Браћа Мићић“ ДОО Модрича. Извођач се обавезао да ће куће по систему „кључ у руке“ изградити и власницима предати у року од 7 мјесеци.  
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.