Sign In

ПОДРШКА СИСТЕМУ ПРИХВАТА И ИНТЕГРАЦИЈЕ ДРЖАВЉАНА БиХ КОЈИ СЕ ВРАЋАЈУ ПО ОСНОВУ СПОРАЗУМА О РЕАДМИСИЈИ

Објављено:

У Бањи Врућици, у периоду 0204.02.2021. године, одржан je Први пленарни округли стол у склопу Пројекта „Подршка систему прихвата и интеграције држављана Босне и Херцеговине који се враћају по основу Споразума о реадмисији".

Министарство за људска права и избјеглице БиХ потписало је Споразум са Савезним министарством унутрашњих послова за изградњу и домовину Савезне Републике Њемачке, а овлашћење за потпис је пренесено на предсједника Савезне канцеларије за миграције и избјеглице (Das Bundesamt für Migration und Flüchtlinge – BAMF), у вези с додјелом финансијског доприноса за Пројекат. Партнер у имплементацији наведеног програма је Hilfswerk International за Босну и Херцеговину. 

Првом пленарном округлом столу присуствовали су и представници Министарства безбједности БиХ, Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, Федералног министарства расељених особа и избјеглица, кантоналних министарстава надлежних за област расељених лица, избјеглица, повратника и реадмисираних лица те локалних заједница с подручја Републике Српске и Федерације БиХ укључених у процес реадмисије кроз претходни пројекат.

Учесницима су представљене активности на реализацији Пројекта „Подршка систему прихвата и интеграције држављана Босне и Херцеговине који се враћају по основу Споразума о реадмисији" с освртом на ефикасност механизма координације између укључених институција и локалних заједница. Другог радног дана приказан је интерфејс Информационог система о реадмисираним лицима, након чега слиједи достављање приступних креденцијала за локалне заједнице које су надлежне за унос у базу података.

Учешће у раду Првог пленарног округлог стола узели су представници Републичког секретаријата за расељена лица и миграције у саставу: Дејан Мутић, помоћник директора у Сектору за миграције и послове реадмисије, Драгана Видић, начелник Одјељења за послове реадмисије и Винка Полић, стручни савјетник у Сектору за миграције и послове реадмисије. Републички секретаријат за расељена лица и миграције је ентитетски координатор свих активности у процесу реадмисије на простору Републике Српске.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.