Sign In

ПОСЈЕТА ЛОКАЛНИМ РЕАДМИСИОНИМ ТИМОВИМА ДОБОЈ И КОТОР ВАРОШ

Објављено:

Помоћник директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције у Сектору за миграције и послове реадмисије Дејан Мутић посјетио је град Добој и општину Котор Варош, у којима су формирани локални реадмисиони тимови кроз Пројекат „Интегрисани програм подршке за реинтеграцију повратника на основу споразума о реадмисији". Шефови локалних реадмисионих тимова Добој и Котор Варош упознати су о актуелностима у области реадмисије. Влада Републике Српске дала је сагласност на Нацрт стратегије за прихват и интеграцију држављана БиХ који се враћају у Босну и Херцеговину по основу споразума о реадмисији и Акциони план 2020-2023. године. Такође, Министарство за људска права и избјеглице БиХ потписало је Споразум о спровођењу Пројекта „Подршка систему прихвата и интеграције држављана Босне и Херцеговине који се враћају по основу споразума о реадмисији" са Савезним уредом за миграције и избјеглице Савезне Републике Њемачке. Циљ Пројекта је довршетак успоставе функционалног и одрживог система прихвата и интеграције држављана БиХ који се враћају у Босну и Херцеговину по основу споразума о реадмисији.

Помоћник директора Мутић састао се и с директором Дома здравља „Свети Пантелејмон" Котор Варош Владимиром Бибићем. Повод за овај састанак је подршка Локалном реадмисионом тиму у вези с прихватом и здравственом његом рањивих реадмисираних лица која се враћају по основу споразума о реадмисији на подручје општине Котор Варош.

Републички секретаријат за расељена лица и миграције је ентитетски координатор активности процеса реадмисије на подручју Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.