Sign In

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СУФИНАНСИРАЊУ ИНФРАСТРУКТУРНИХ ПРОЈЕКАТА У ОПШТИНАМА ЈЕЗЕРО И ШИПОВО

Објављено:

У Језеру је данас потписан уговор о санацији пута у мјесту Присоје. Уговор су потписали начелница општине Језеро Снежана Ружичић и вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, Љубо Нинковић. Средства за санацију су обезбијеђена из буџета Републике Српске, а вриједност грађевинских радова износи 30.000 КМ.

Нинковић је рекао да је Секретаријат, буџетским и донаторским средствима, у протеклом периоду уложио преко 150.000 КМ у општину Језеро и да ће у наредном периоду, средствима Владе Републике Српске, наставити да улаже у ову општину како би се што ефикасније помогло у рјешавању проблема избјеглих и расељених лица.

Ружичићева је захвалила Влади Републике Српске која спроводи овако значајне пројекте, као што је санација пута у Присоју и нада се његовој скоријој реализацији.

„Желим да истакнем захвалност Секретаријату који препознаје потребе, не само општине као установе и делегирања наших инфраструктурних пројеката, него много помаже и физичка лица", рекла је Ружичићева.

Након посјете општини Језеро одржан је састанак и с начелником општине Шипово, Миланом Ковачем, с којим су потписани уговори о финансирању доградње крака фекалне канализације у улици Прве шиповске бригаде и о доградњи водоводног система у селу Горица. Вриједност овог пројекта износи 30.000 КМ.

Нинковић је изјавио да пандемија вируса корона није зауставила активности Секретаријата и да је ово само један у низу пројеката у општини Шипово у којем је учествовао Републички секретаријат за расељена лица и миграције.

У општини Шипово, гдје је до сада уложено преко 1.160.000 КМ, тренутно је у реализацији 15 стамбених објеката, а радове финансира Развојна банка Савјета Европе кроз Регионални стамбени програм, из којег је у протеклом периоду већ изграђено 11 индивидуалних стамбених објеката.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.