Sign In

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ У ОПШТИНАМА МИЛИЋИ И ВЛАСЕНИЦА

Објављено:

​Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, Љубо Нинковић, обишао је данас општине Милићи и Власеница. Том приликом су потписани уговори с начелником Милића Марком Савићем и с начелником Власенице Мирославом Краљевићем о финансирању инфраструктурних пројеката у овим општинама. 

С начелником општине Милићи је потписан Уговор о финансирању асфалтирања путног правца Себиочина–Бишина у вриједности од 60 000 КМ, док је с начелником општине Власеница потписан Уговор о финансирању два пројекта – Модернизација улице Јована Цвијића у вриједности од 40 000 КМ и Изградња јавне расвјете у појасу магистралног пута Власеница–Кладањ у износу од 10 000 КМ. 

Нинковић је напоменуо да се и у претходном периоду много радило на рјешавању проблема расељених лица и избјеглица и да је Влада Републике Српске до сада уложила значајна средства у ове општине. Влада РС ће и у наредном периоду наставити да помаже пројекте који би требало да обезбиједе квалитетније услове живота овим категоријама становништва. 

Нинковић је обишао и грађевинске радове на згради у општини Власеница у којој је планирано да се стамбено збрине 20 избјеглих и расељених породица из ове општине. Зграда се гради из донаторских средстава Развојне банке Савјета Европе, у оквиру Регионалног стамбеног програма (РСП), заједничког вишегодишњег програма Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске који има за циљ да обезбиједи трајна стамбена решења за најугроженије избјегличке породице у региону.


Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.