Sign In

РАДИОНИЦЕ У ЈЕДИНИЦАМА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ У ЦИЉУ ИЗРАДА ЛОКАЛНИХ СТРАТЕГИЈА СОЦИЈАЛНОГ СТАНОВАЊА

Објављено:

Одредбама члана 6. став 5. и  члана 25. став 2. Закона о социјалном становању Републике Српске (,,Службени гласник Републике Српске,, број 54/19) , прописано је да је Скупштина јединице локалне самоуправе, у року од шест мјесеци од дана доношења Стратегије развоја социјалног становања Републике Српске, дужна донијети Стратегију развоја социјалног становања на свом подручју (локалну стартегију) и Акциони план.

Стратегија развоја социјалног становања у Републици Српској (2020-2030) усвојена је Одлуком Владе Републике Српске (,,Службени гласник Републике Српске,, број 80/20) дана 11.08.2020. године.

Одјељење за социјално становање и управљање смјештајним капацитетима тренутно обавља послове координације и организује радионица са јединицама локалних самоуправа у Републици Српској, те представља документ Стартегије, даје смјернице за израду локалнх стратегија и израду подзаконских аката јединицама локалне самоуправе.

Представници Одјељења за социјално становање и управљање смјештајним капацитетима, уједно и чланови радне групе која је радила на изради Стратегије развоја социјалног становања РС су одржали радионице са представницима/члановима радних група за израду локалних стартегија и обишли следеће општине/градове:

Лакташи, Србац, Градишка, Бањалука, Котор Варош, Теслић, Челинац, Кнежево, Мркоњић Град, Шипово, Станари, Петрово, Добој, Дервента. Брод, Вукосавље и Модрича.

До краја године планирају се обићи и остале јединице локалне самоуправе, а све у циљу израде правне легислативе социјалног становања у Републици Српској и успостављања одрживости модела социјалног становања и његовог развоја у Републици Српској.​

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.