Sign In

РАДНА ПОСЈЕТА ДИРЕКТОРА НИНКОВИЋА БЕОГРАДУ

Објављено:

Дана 19.02.2021. године в. д. директора Секретаријата за расељена лица и миграције Љубо Нинковић је боравио у Београду гдје је одржао два радна састанка.

Први састанак је одржан у просторијама  Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије с комесаром Владимиром Цуцићем. На састанку је разговарано о остваривању заједничких пројеката, као и о унапређењу сарадње између ове двије институције. Акценат је стављен на помоћ у реализацији повратка избјеглих Срба у ФБиХ.

Други састанак је одржан у просторијама Привредне коморе Србије с директором Сектора за стратешке анализе, услуге и интернационализацију Михаилом Весовићем. Разговарано је о начину имплементације пројеката ове двије институције како би се ојачала њихова социоекономска сарадња. Посебна пажња је била усмјерена ка питању подстицања привредних субјеката из Републике Србије за улагањем, а с циљем унапређења и привредне сарадње и помоћи повратка избјеглог српског становништва у ФБиХ.

Један од добрих примјера је и Фабрика „Јумко" из Врања, која је отворила свој погон у Дрвару почетком прошле године. Фабрика запошљава око 200 људи из Дрвара, Грахова и других околних мјеста, а нарочито је значајна за српске повратнике у ФБиХ.

На овим састанцима су утврђени циљеви и договорени будући пројекти, чиме је додатно ојачана сарадња Владе Републике Српске с институцијама Републике Србије. ​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.