Sign In

РАДНА ПОСЈЕТА ОПШТИНИ ВИШЕГРАД

Објављено:

Представници Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Републике Српске и Министарства за људска права и избјеглице БиХ боравили су у радној посјети општини Вишеград. Представнике ове двије институције примио је начелник општине Вишеград Младен Ђуревић са сарадницима. 

Представљене су активности које се спроводе у оквиру Пројекта „Подршка систему прихвата и интеграције држављана Босне и Херцеговине који се враћају по основу споразума о реадмисији“. Споразум о спровођењу овог пројекта је потписан између Министарства за људска права и избјеглице БиХ и Савезне канцеларије за миграције и избјеглице Савезне Републике Њемачке. Пројекат је званично почео 1. септембра 2020. године и трајаће до 31. августа 2022. године. Циљ овог пројекта је довршетак успостављања функционалног и одрживог система прихвата и интеграције држављана БиХ који се враћају по основу споразума о реадмисији, а прва фаза у његовој реализацији је формирање локалних реадмисионих тимова и именовање повјереника у свим јединицама локалне самоуправе у БиХ. 

Састанак у Вишеграду је одржан с циљем формирања Локалног реадмисионог тима Вишеград с обзиром на неопходност развијања система координације на свим нивоима, те јачања капацитета јединица локалне самоуправе у области прихвата и интеграције држављана БиХ који се враћају по основу споразума о реадмисији. Испред Републичког секретаријата за расељена лица и миграције састанку су присуствовале Драгана Видић, начелник Одјељења за послове реадмисије и Винка Полић, стручни савјетник у Сектору за миграције и послове реадмисије.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.