Sign In

РЕПУБЛИЧКИ СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА РАСЕЉЕНА ЛИЦА И МИГРАЦИЈЕ ПРУЖИО ФИНАНСИЈСКУ ПОМОЋ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ИЛЕГАЛНИХ МИГРАЦИЈА

Објављено:

Влада Републике Српске на 84-тој сједници усвојила је Приједлог одлуке Републичког секретаријата за расељена лица и миграције за пружање финансијке помоћи у спречавању илегалних миграција у Граду Бихаћу и општинама Босански Петровац и Босанска Крупа.

Анализом новонастале ситуације у Унско-Санском кантону, изазваном повећаним приливом миграната и промјеном мигрантских рута кретања, а на основу захтјева за финансијску помоћ, Републички секретаријат за расељена лица и миграције је из средстава предвиђених Програмом ријешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица за 2020. годину, пружио финансијску помоћ у износу од 70.000,00 КМ:

  • Општини Босански Петровац, за адаптацију и изградњу јавне расвјете у  повратничким мјестима Врточе и Град 2;
  • Општини Босанска Крупа, за адаптацију и изградњу јавне расвјете на дионици пута између граничног прелаза Добрљин и повратничком мјесту Ивањска и
  •  Граду Бихаћу, за адаптацију јавне расвјете у повратничким мјестима Мартин Брод и Притока.и санацију моста у мјесту Мартин Брод.

Финансијска помоћ у износу од 70.000,00 КМ намијењена је за спречавање и контролу илегалних миграција с циљем подизања безбједности у српским повратничким мјестима.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.