Sign In

САСТАНАК В.Д. ДИРЕКТОРА РЕПУБЛИЧКОГ СЕКРЕТАРИЈАТА СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ БАЊА ЛУКЕ

Објављено:

​​

У Бања Луци је, 28. јануара 2020. године, одржан састанак в.д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, Др Марка Aћића са градоначелником Бања Луке, Игором Радојичићем.

На састанку је разговарано о реализацији Регионалног стамбеног програма у граду Бања Луци. Истакнуто је да по под-пројекту БиХ3, у Куљанима је при крају изградња 48 станова и очекује се скоро усељење корисника. Вриједност радова је 2.249.884 КМ.

По под-пројекту БиХ6, планирана је у насељу Ада изградња зграде са 50 станова те је разговарано око међусобних обавеза за градњу и што скоријег почетка истих. Планирана вриједност ове инвестиције је 2.800.000 КМ.

У оквиру под-​пројеката БиХ5 и БиХ6, планирана је и изградња 53 индивидуалне стамбене јединице. Њихова изградња се очекује у току ове године, а разговарано је око обезбјеђења потребних урбанистичко-техничких и локацијских услова, што је обавеза града.

На крају састанка разговарано је о реализацији инфраструктурних пројеката за повратнике у насељу Врбања за шта је Републички секретаријат за расељена лица и миграције обезбиједио 60.000 КМ, те осталим текућим активностима везаним за обезбјеђење алтернативног смјештаја.​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.